Aloitinkin bloggaamisen heti järeällä kirjalla, nimittäin se oli F. G. Hedbergin Pyhän kasteen puolustus. Yhteensä kirja-arvioita on syntynyt vuoden aikana noin 85: on romaaneja, runoja, opillisia kirjoja - monenlaista. Eniten olen kirjoittanut SLEY:n kustantamista kirjoista, yhteensä 24 kpl. Toiseksi pääsee Perussanoma Oy 12 kirjalla ja kolmanneksi Kustannus Oy Uusi Tie 8 kirjalla.
Tuossa kuvassa näkyy joitain kirjoja, joista olen kirjoittanut. Nuo kuvan kirjat ovat kaikki olleet itselleni merkityksellisiä - mutta on sellaisia toki ollut muitakin.
Sen jälkeen, kun blogiin tuli välillä paljon kävijätilastoja hämäävää "bottiliikennettä" Amerikan suunnalta, kaikkein suosituin kirja blogin lukijoiden keskuudessa on ollut Eeli J. Hakalan Jumalan lapsi, toiseksi suosituin Meri-Hannele Palmin runokirja Olet silmäterä. Detaché.. ja kolmanneksi suosituin Marjo Ojalammin esikoisromaani Nokinen sydän - Kirje isälle, joka käsittelee isän kuolemaa. (Bloggajahan siis näkee, montako käyntiä missäkin postauksessa eli blogikirjoituksessa on ollut. Sillä perusteella tiedän nämä "suosituimmat".)
Ajalta ennen bottiliikennettä ylivoimaisesti katsotuin kirja blogissani on ollut Tapani Suonnon Kuinka tunnistaa eksytys, joka onkin tarpeellinen varoittava puheenvuoro kaikenlaisten sekavien opintuulten puhaltaessa.
Itselleni tärkeitä kirjoja on ollut kuvassa näkyvien kirjojen ohella monta muutakin, esimerkiksi jo mainittu Eeli J. Hakalan Jumalan lapsi, Reijo Arkkilan Jeesuksen haavat ja veri sekä Luterilaista linjanvetoa ja Augustinuksen Kaikki rakkaudesta - Saarnoja ensimmäisestä Johanneksen kirjeestä.
Koska olen myös suuri sanataiteen ystävä, runoista minuun ovat kolahtaneet eniten Meri-Hannele Palmin taiderunot. Taiteeseen liittyen kiinnostava kirja oli Francis Schaefferin Taide ja Raamattu.
Romaaneista kaunista sanankäyttöä oli Terhi Törmälehdon kirjassa Vaikka vuoret järkkyisivät, joskin olin pettynyt hänen loppuratkaisuunsa, jossa päähenkilö ei luovu pelkästään helluntailaisuudesta, vaan uskosta aivan kokonaan. Muita nautinnollisia lukuelämyksiä romaanien puolella ovat olleet Viivi Rajamäen Puhu minulle hiljaisuudessa (jossa uupunut päähenkilö vetäytyy mökille lepäämään) ja Golden Keyes Parsonsin Aurinkokuninkaan varjossa (historiallinen romaani hugenottien vainoista Ranskassa). Asta Särsin Hiekka kukkii taas oli hieno romaani lähetystyöstä Afrikassa. Kuvassa näkyvät romaanit Kalliopohja, Selkenevät tiet ja Se on totinen tosi ovat tietenkin aivan parhaimmistoa. Vanhan hyvän ajan romaaneja!
Lähetystyötäkään ei sovi unohtaa. Olen erittäin kiinnostunut lähetystyöstä, vieraista kulttuureista, kehitysmaista ym. ym. Tässä mielessä antoisia kirjoja ovat olleet Jukka Sariolan Ystäväni Seija - Kutsumuksena Afganistan ja Mailis Janatuisen 10 matkaa Mongoliaan. Tämän aihepiirin kirjoja haluaisin lähiaikoina lukea enemmänkin, ja muutama Afrikka-aiheinen kirja odottaakin lukuvuoroaan alati kasvavissa lukemattomien kirjojen pinoissa...
Kyllä tämä kirjablogin pitäminen vain on mukava harrastus! Kun tähän on hurahtanut, ei tästä enää luopuisi. Uutta intoa blogin pitämiseen on tuonut työskentely kristillisessä kirjakaupassa, Luther-divarin Vetelin liikkeessä. Se on oikea unelmatyö ja tämän blogin pitäminen on unelmaharrastus. Näin elän yllättäen unelmaelämää! :) Siinä työ tukee harrastusta ja harrastus työtä. Työ on harrastus ja harrastus työtä! Kirjoja koko elämä! :)
Lämmin kiitos kaikille blogini seuraajille tähänastisesta! Siunausta!
P. S. Kuvan kirjoista en tullut paljon maininneeksi tekstissä, mutta niistä olen siis myös pitänyt.
Onnea blogille ja kirjoittajalle! Minäkin rakastan kirjoja ja tuo kirjakauppatyö kuulostaa ihanalta :)
VastaaPoistaLähetysaiheisista kirjoista mieleeni tuli lähetyslääkäri Jukka Harjulan Elämä kuin palapeli, oletko lukenut sen?
Olen pitänyt tämän vuoden blogissani kirjalistaa. Mielenkiintoista sitten analysoida lukemisiaan vuoden lopussa...
Kiitos onnitteluista! :) Kirjat ja kirjakaupat ovat ihania. En ole lukenut sitä Jukka Harjulan kirjaa, mutta pidetään mielessä. Kurkkasinkin nyt blogisi kirjalistaa. Jostain syystä en ollut ennen huomannut sitä. On kyllä kiva katsoa jälkeenpäin, mitä kaikkea on lukenut. Siunausta sinulle! :)
PoistaSiunaavat onnittelut 1-vuotiaalle blogille ja sen kirjoittajalle! Erityisesti olen pitänyt siitä, että tässä blogissa esitellään vanhempiakin kristillisiä kirja-aarteita, mutta ei unohdeta uutuuksiakaan. Kiitos, että minun debyyttini Nokinen sydän - Kirje isälle pääsi mukaan😊 Marjo Ojalammi
VastaaPoistaLämmin kiitos onnitteluista! Olen yrittänyt kirjoittaa aika monipuolisesti erilaisista kirjoista. Huomasitkin varmaan, kun kirjoitin, että sinun kirjaasi on katsottu täältä paljon. Menestystä kirjasi matkalle ja siunausta sinulle! :)
PoistaToki huomasin ja ilahduin kovasti. Nämä kirjablogit ovat tärkeitä paitsi lukijoille myös meille (esikois)kirjailijoille, eli kiinnostuneet lukijat ja lukemisen arvoiset kirjat saavat mahdollisuuden kohdata toisensa. Ja sitä paitsi Sinun blogitekstisi ovat jo itsessään nautittavaa luettavaa, vaikka se ei johtaisikaan esittelemäsi teoksen lukemiseen. Sinulla on ihana harrastus ja työ!
VastaaPoistaKiva kuulla, että olet pitänyt blogistani! :) Totta että kirjablogit ovat kirjailijoille varmasti tärkeitä - ja tietysti myös lukijoille, jotka etsivät sopivaa luettavaa. Harrastukseni ja työni ovat kyllä oikea unelmien toteutuminen! :)
PoistaMukavaa kun löysin tänne, mielenkintoisia arvioita kristillisistä kirjoista. Tälläisiä blogeja ei ole paljon. Täällä pitää käydä nyt useaminkin, kiitos kun olet tälläisen blogin perustanut <3
VastaaPoistaKiva kun löysit blogini. Tervetuloa lukijaksi! Toivottavasti löydät hyviä lukuvinkkejä täältä.
Poista