maanantai 6. toukokuuta 2024

Maija-Liisa Heiskanen: Minä olen sinun Parantajasi

Rohkaisun sanoja eilisen taakkojen painamalle 


Moni kantaa mukanaan menneisyyden painolasteja. Jo lapsena ja nuorena ihminen on voinut särkyä, mutta yhtä hyvin aikuisena. Eilisen taakkojen painamille Maija-Liisa Heiskanen on suunnannut tämän kolmannen pikkukirjan sarjassa, jonka edelliset osat käsittelivät tätä päivää ja huomista

Tässäkin kirjassa on Jumalan rakastavaa puhetta lapselleen hyvin moniin erilaisiin tilanteisiin. Kaikki eivät sovi kaikille, mutta jokainen voi ehkä löytää sieltä jotain myös itselleen. Kirja puhuu pelkääville, painajaisia näkeville, toisten kovin sanojen haavoittamille, aroille, kuorensa sisällä piileskeleville, itseään vähätteleville, menneistä teoistaan syyllisyyttä kantaville, tekojaan puolusteleville, menneisyyden tuskaa pakeneville, niille jotka eivät halua päästää menneestä irti - ja monille muille. 

Myöhemmin kirjassa puhutaan siitäkin, miten Jumala on voinut jo lapsuudesta asti valmistaa sinua käyttöönsä kovien kokemustesi kautta ja tahtoo nyt viedä sinut lohduttamaan muita kärsiviä. Työkutsuun liittyen on paljon rohkaisua: Nyt on aika katsoa elämää eteenpäin. Haluan näyttää sinulle tulevia työnäkyjä... 

Tässä muutama näyte kirjan teksteistä: 

Takerrut menneisyyteen, koska se on tuttua ja turvallista. Elämäsi tuntuu kuitenkin vaivalloiselta. Jätä, rakas lapseni, vanha, sillä uudet mahdollisuudet odottavat sinua. Älä pelkää. 

Menneet kauhun hetket nousevat ajatuksiisi uudestaan ja uudestaan. Olet toivoton ja pelkäät, että koko elämäsi on sen takia menetetty. Kerro tuskasi minulle. Minä olen sinun elämäsi kauhujen yläpuolella. 

Lapseni, suostu vihdoinkin siihen, että et saa tehtyä tekemättömäksi. Anteeksiantamukseni vapauttaa sinut. Jos pengot menneitä syntejäsi, saat vain lian roiskumaan, ja kaikki näyttää entistä synkemmältä. 

Tiedän kyllä, miten vähäiset sinun voimasi ovat. En ole unohtanut, että tarvitset lepoa. Anna itsellesi lupa levätä raskaitten ahdistustesi jälkeen. Vaara on ohi, lapseni. Minä olen suojelijasi tänään. 

Muun muassa tällaisia ja paljon muita hoitavia ajatuksia tässä pienessä suuressa kirjassa. 

Karas-Sana 1997 
80 sivua 
Kannen suunnittelu: Ritva Kaijasilta 
Kannen kuva: Seppo J. J. Sirkka 

4 kommenttia:

  1. Onpa ihanaa, että tällaisia kirjoja kirjoitetaan ja sinä kirjoitat niistä niin hyviä postauksia. :)
    Tosiaan, moni kantaa mukanaan taakkoja menneisyydestä, ja se voi olla hyvin raskasta ja elämää lamauttavaa.
    Kiitos ja ihanaa keväistä viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat ihania ja tarpeellisia kirjoja ❤️ Nyt olen taas löytänyt lisää rohkaisevalta vaikuttavia kirjoja, ja lukuinto olisi kova, mutta ihan tässä lähipäivinä en taida paljon ehtiä. Jospa ensi viikolla koittaisi hyvät lukuajat 😊 Kiitos samoin sinulle ihanaa keväistä viikonloppua!

      Poista
  2. Olet löytänyt hyvän kirjan ja rohkaisevan. Minä koetan saada
    tämän kirjan jostain,en tiedä onko kirjastossa lainattavissa.
    Hyvää viikonloppua sinulle ja siunausta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti löydät tämän kirjan jostain. Tässä on paljon ihanaa rohkaisua. Hyvää viikonloppua ja siunausta sinulle!

      Poista