tiistai 14. marraskuuta 2023

Danielle Miettinen: Kutsumus

Kahdeksan tarinaa neljältä mantereelta 


Kansanlähetys on tehnyt lähetystyötä jo seitsemällä eri vuosikymmenellä. Tätä lähetyshistoriaa Danielle Miettinen kertoo kahdeksan eri tarinan kautta. Haastatellut lähetit ovat työskennelleet eri aikoina ja eri mantereilla, hyvin erilaisissa maissa ja tehtävissä. Mitään kokonaiskuvaahan Kansanlähetyksen työstä ei voi antaa kahdeksan tarinan kautta, mutta hyvin monipuolisen kuvan ne kuitenkin antavat. 

Tarinansa kertovat Esko Mäki-Soini, Lea Pihkala, Juha Saari, Anneli Jokimies, Sakari Heinonen, Kari ja Susanne Valkama, Toni Lindholm sekä Anja Kolehmainen. Vaikka monet haastatelluista ovat perheellisiä, kuitenkin heistä vain Valkamat kertovat tarinaansa yhdessä. 

Monenlaista työtä on vuosien varrella tehty. On esimerkiksi piilokuljetettu Raamattuja rautaesiripun taakse, rakennettu kirkkoja, hoidettu rikkinäisten siperialaisten sieluja, käännetty Raamattua ja hoidettua medialähetystyön tekniikkapuolta. Seurakuntatyössä jotkut ovat olleet pioneereja, toiset ovat kokeneet omakseen jo aikaisemmin syntyneiden seurakuntien opetustyön. 

Lähetit kertovat elämästään aina lapsuuden ja nuoruuden vaiheista alkaen. Siinä selviää sekin, millä tavalla uskonasiat, lähetyskutsu ja työhön lähtö itse kullekin aukenivat. 

Työssä ja ulkomailla asumisessa on ollut suuria haasteita, mutta myös iloja. Surultakaan ei ole voinut välttyä. Joku on joutunut jopa murhayrityksen kohteeksi lähetyskentällä, tai sitten murhetta on ollut oman lapsen sairaudesta. Kirjassa tulevat esiin myös ne neljä Kansanlähetyksen lähettiä, jotka joutuivat kokemaan marttyyrikuoleman työkentällään. 

Takakannessa mainitaan kutsumuksen syntymisen ohella myös se, kun kutsumus joutuu kriisiin ja voimat loppuvat. Kuka auttaa silloin? Helppoa tietähän ei ole luvassa lähetystyöhön lähtevälle. 

Tässä kirjassa on niin paljon puhuttelevia ja ajatuksia herättäviä kokemuksia, ettei niistä osaa valita tänne blogiin mitään yksittäistä esimerkkiä. Mutta kirja on antoisaa luettavaa niin lähetystyöstä kuin yleensä kristittyjen elämäntarinoista ja johdatuksesta kiinnostuneille. 

Kirjan lopussa kerrotaan vielä yleistietoa Kansanlähetyksen lähetystyöstä. 

Yhdessä asiassa taisin pudota kärryiltä. Löysin kirjasta Euroopan, Aasian ja Afrikan maita, mutta mikä se neljäs manner oli, se jäi minulle arvoitukseksi. Ehkä joku muu löytää sen sieltä. Ehkä siellä poikettiin vain ohimennen?  

Kustannus Oy Uusi Tie 2023 
267 sivua 
Kansi: Kari Turunen 
Kirjan toimituskunta: Juhani Koivisto, Sanna Myllärinen, Daniel Nummela, Heli Voipio 

6 kommenttia:

  1. Ja kiehtova aihe jälleen! Ei varmasti ole lähetin työ helppoa. Jonkin kirjan joskus luinkin aiheesta: miten selvitä, kun tuntuu, että voimat ja usko eivät riitäkään.
    Vuosia sitten tunsimme perheen, jossa vanhemmat olivat lähetteinä jossain tuolla kaakossa päin. Paljon mielenkiintoista kuulimme. Nyt on valitettavasti yhteydenpito jäänyt.
    Mukavaa marraskuista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähetystyöstä on aina kiinnostavaa kuulla ja lukea. Kannattaakin tutustua tähän kirjaan!

      Minäkin olen tuntenut joitain lähetystyössä olevia ja olleita. Tuttujen kautta aihe tulee vielä lähemmäs. Siunausta viikkoosi!

      Poista
  2. Oi ompa kyllä mielenkiintoinen kirja! Pitää pistää lukulistaan☺️ Olen lukenut Danielle Miettisen muita kirjoja ja on kyllä ollut hyviä. Kiitos tästä. Niin ihana kuvakin taas!💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤️ Minäkin olen pitänyt Danielle Miettisen kirjoista. Tällä hetkellä on lainassa hänen toinenkin uusi kirjansa, Afrikan tähdet. Kunhan luen tässä välillä vähän muuta, pitää lukea sekin sitten 😊

      Poista
  3. Kiitos, mielenkiintoinen kirjasuositus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että kiinnostuit! Tämä kirja oli ehdottomasti antoisaa luettavaa.

      Poista