lauantai 8. heinäkuuta 2023

Thomas Wilcox: Kallis hunajan pisara Kristus-kalliosta

 

Tämä kirja on vanha kristillinen klassikko, joka on ilmeisesti käännetty lukuisille kielille. Suomeksikin siitä on ilmestynyt eri kustantajien kautta kymmeniä painoksia, ja se on ollut jo heränneen kansan isille Paavo Ruotsalaisesta Aku Rätyyn rakkain kirja Raamatun jälkeen. 

Wilcox opettaa, että meidän ei pidä Jumalan edessä katsoa itseemme, vaan vain Kristukseen. Kaikki omavanhurskaus ja omat teot on pantava pois. Hyvätkin tekomme muuttuvat synniksi, jos alamme luottaa niihin eikä Kristukseen. Lisäksi hyvät teot tekevät meidät helposti ylpeiksi, kun taas oman syntisyyden näkeminen tekee nöyräksi. Sen sijaan omaan nöyrtymiseen, katumuksen kyyneliin tai armon kokemuksiin ei ole luottamista, vaan yksin Kristukseen. Vain hänessä on pelastus. 

Alusta loppuun tämän pienen kirjan sanoma onkin Kristus yksin. Lopuksi Wilcox jakaa vielä ohjeita terveellistä uskon harjoitusta varten. Niissäkin keskeistä on Kristukseen katsominen. 

Wilcox osaa kirjoittaa todella lohdullisesti kurjalle syntiselle. Muutama ote kirjasta: 

Koko Raamatussa ei ole yhtään ainoata kovaa sanaa köyhää, omasta vanhurskaudesta riisuttua syntistä vastaan. Ei, Raamattu osoittaa selvästi, että vain sellaiselle ihmiselle kuuluu evankeliumin armo.  


Älä masennu moninaisista kiusauksista, Jaak. 1:2. Niiden aaltojen tehtävänä ei ehkä olekaan hukuttaa sinua, vaan nostaa sinut pois itsestäsi Kristus-kalliolle. 


Suurinkaan synti ei milloinkaan ole Kristuksen armoa suurempi. Älä lankea epätoivoon. Toivo vain! Silloinkin, kun pilvet ovat pimeimmät, katso Kristukseen, Isän armon ja rakkauden pysyvään merkkiin, joka on taivaassa, jotta kaikki syntiset siihen alati katsoisivat. 
  Älä pidä ratkaisevana sitä, mitä saatana ja omatuntosi sanovat sinua vastaan. Viimeinen sana on Kristuksella. 


Ev.lut. Herätysseura ry 2011 
Kielellisesti uudistettu käännös 
63 sivua 

2 kommenttia:

  1. Minulla on tämä kirja,se on hyvä kirja ja opettava ja
    myös rohkaiseva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sinullakin on tämä. On kyllä hyvä kirja.

      Poista