tiistai 2. heinäkuuta 2024

Riitta Lemmetyinen: Tämän auringon alla

Tarinoita elämästä, Jumalasta ja siltä väliltä 


Valokuvat Erkki Jokinen 

Riitta Lemmetyiseltä on ilmestynyt uusi kirja, jossa hän jälleen kerran tarinoiden kautta välittää lukijalle hienoja ahaa-elämyksiä Jumalan armosta, rakkaudesta, hyvyydestä, huolenpidosta ja johdatuksesta. Erkki Jokisen kauniit luontokuvat tekevät lukuelämyksestä myös visuaalisesti nautinnollisen. 

Mistä Riitta Lemmetyinen löytääkin kaikki nämä puhuttelevat tarinat kirjoihinsa? Puhumattakaan tarinoiden opetuksista hengellisessä elämässä. Tätä en väsy ihmettelemästä ja ihastelemasta. 

Eräs amerikkalainen poika ajoi autonsa romuksi - mitä sitten tapahtuikaan, kun juuri sen kautta hänelle avautui armo? Miljonäärin poika pääsi näkemään maaseudun vaatimattomia oloja, mutta ei oppinutkaan siitä, miten köyhiä siellä oltiin, vaan miten köyhä hän itse oli. Entinen keskitysleirin vartija koki järkytyksen, kun hänen leirillä kiusaamansa vanki seisoi yllättäen oven takana - eikä ollutkaan tullut kostamaan. Vanhuksen lähetysmyyjäisiin tekemä riemunkirjava peite osoittautui Afrikassa siunauksen välikappaleeksi, vaikka myyjäisissä sitä ei ollut kukaan huolinut. Eräs tarina kääntyy opetukseksi siitä, miten Jumalan näkymätön käsi siunaa sen kömpelön työmme, jota teemme hänen valtakuntansa hyväksi. Puhutteleva on tarina puusepän verstaan työkaluista, jotka riitelivät toistensa vioista - ja lopulta kuitenkin jokainen niistä oli puusepälle hyödyllinen. 

Vanhassa tarinassa kuningas menetti metsästysretkellä peukalonsa ja suuttui ystävälleen, joka sanoi tapahtuneesta: Hyvä niin. Kuitenkin myöhemmällä metsästysretkellä kuningas säilytti henkensä juuri siksi, ettei hänellä ollut peukaloa - hyvä niin. Ja vielä muutakin sellaista tapahtui, mistä kuningas ja hänen ystävänsä saivat huomata, että kaikki meni lopulta sittenkin hyvin, vaikka oli vaikuttanut menevän huonosti. 

Tässä joitakin esimerkkejä kirjan toinen toistaan puhuttelevammista luvuista. Lopuksi vielä lyhyt ote luvusta, jossa Lemmetyinen kertoo, kuinka Raamattu on kokoelma Jumalan rakkauskirjeitä meille: 

Jos omasta itsestä, omista tunteista ja ajatuksista hakee vahvistusta sille, rakastetaanko minua taivaassa, epätoivo kasvaa. Mutta Jumala on todistanut rakkautensa antamalla siitä vakuutuksen kirjallisena, siksi meillä on Raamattu. Siellä sanotaan: 
  "Jos olemme uskottomia, hän pysyy silti uskollisena, sillä omaa olemustaan hän ei voi kieltää." 
  (2. Tim. 2:13) 

Jälleen kerran Riitta Lemmetyinen tarjoaa meille siunattuja lukuhetkiä. 

Perussanoma 2024 
64 sivua 
Valokuvat Erkki Jokinen 

4 kommenttia:

  1. On mielenkiintoinen kirja,en tiennytkään että häneltä on
    ilmestynyt uusi kirja,koetan saada sen luettavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on tosiaan uusi hyvä kirja ilmestynyt. Kannattaa lukea!

      Poista
  2. Ihanaa, että tällaisia kirjoja kirjoitetaan ja julkaistaan. Kiitos että postaat niistä. Tässäkin olisi kirja, jonka haluaisin lukea. Tarinat virkistävät ja rohkaisevat jatkamaan kömpelöitä (tosiaankin) yrityksiämme tehdä hyvää.
    Kiitos myös erityisen sydäntälämmittävistä kommenteistasi minun postauksiini. :)
    Siunattuja kesäpäiviä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä Lemmetyisen kirjat ovat aina yhtä ihania ja rohkaisevia. Kiitos samoin sinulle siunattuja kesäpäiviä! ❤️

      Poista