lauantai 6. heinäkuuta 2024

Reijo Arkkila: Taivas syliin saakka


Tässä hartauskirjassa Reijo Arkkila kertoo Jumalan armosta ja rakkaudesta, jotka tulevat Jeesuksessa meille aivan syliin saakka. Aikoinaan Simeon sai Jeesus-lapsen kirjaimellisesti syliinsä, ja hän puhkesi ylistykseen siitä, että oli saanut nähdä Jumalan valmistaman autuuden. Niin mekin saamme riemuita siitä, että kaikkien autuus on minunkin autuuteni (autuus = pelastus). 

Kirja jakautuu viiteen osaan. Aluksi Arkkila käy läpi joitakin Vanhan testamentin messiasennustuksia, joista avautuukin hienoja, puhuttelevia näköaloja. Toinen osa käsittelee autuutta, kuten autuus kasteessa,  ehtoollisen autuus ja Jeesuksen autuaaksijulistukset. Tuo autuashan voi tarkoittaa pelastetun lisäksi myös ikionnellista. 

Sitten seuraa välähdyksiä lähetyskentiltä; onhan Arkkila itsekin ollut lähetystyössä Keniassa. Neljäs osa kuvaa Jeesuksen paluun iloisen odotuksen aikaa, ja kirjan loppuluvut julistavat meille: Taivas on auki

Reijo Arkkila kirjoittaa toivovansa, että taivaan tietä julistettaisiin selkeästi, koska epäselvä julistus ei tuo rauhaa. Hän itse osaakin tehdä hyvin selväksi, miten Jeesus on avannut meille taivaan tien. Kirja on alusta loppuun vapauttavaa ja riemullista evankeliumin julistusta. Arkkila osaa kirjoittaa ihanasti myös armonvälineistä: sanasta, kasteesta ja ehtoollisesta. 

Kaikenlaiset suorituspaineet otetaan lukijalta pois. Esimerkiksi Jeesuksen paluuta odottaessamme voimme tuntea itsemme epävalmiiksi ja epäonnistuneiksi. Mutta siinä ns. valvomisessa ei olekaan kysymys meidän teoistamme ja ponnisteluistamme: 

Ei lainkaan! On kysymys kokonaan toisen teosta, Kristuksen Jeesuksen valmistamasta pelastuksesta. Meitä kutsutaan Kristuksen ansion varaan, se omistamaan ja siinä lepäämään. Oikea valvominen on sitä, että me joka hetki tarvitsemme Jeesusta Kristusta ja hänen valmistamaansa anteeksiantamusta. 


SLEY-Kirjat 1995 
105 sivua 
Kansi: Ritva Kaijasilta 

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hienolta ja hyödylliseltä kirjalta tämäkin!
    Ihanaa pyhäpäivää sinulle! 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siunattuja lukuhetkiä oli taas! 😊 Ihanaa pyhäpäivää sinullekin! ❤️🙏

      Poista