torstai 21. kesäkuuta 2018

Hyvää juhannusta!

Minulta ei taida löytyä kuvaa juhannusruusuista, mutta nämä ruusut on kuitenkin kuvattu eräänä juhannusaattona Keski-Suomessa, joten juhannuskuviahan nämäkin ovat. Näiden ruusujen myötä siis toivotan hyvää ja siunattua juhannusta, keskikesän juhlaa ja yötöntä yötä kaikille blogini lukijoille - ja sinullekin, joka ehkä sattumalta eksyit tätä postausta lukemaan!

Itse olenkin tänä vuonna jo ottanut lähes kaiken irti yöttömästä yöstä, koska olen ollut aika uneton nyt kesällä. Mutta jos joskus unettomuudessa on jotain hyvääkin, niin juuri kesällä, koska ainakin voi nauttia Suomen ihanista valoisista kesäöistä! Nukutaan sitten talvella - toivottavasti...

Vähän aikaa sitten lukemassani Sointu-Siskon Parviaisen runokirjassa Peilin eteen oli muuten myös yksi kaunis juhannusaiheinen runo. Jaan tähän otteen sen alusta:

"Juhannusyönä
saunomisen jälkeen
kun auringon valossa
päivä vaihtui kohta toiseen,
liikkui hyvä haltija
pitkässä heinikossa,
       kastehelmissä..."

Mikä se "hyvä haltija" sitten oli - sen voi lukea Parviaisen kirjasta... :)

6 kommenttia:

  1. Kiitos. Hyvää ja siunattua juhannusta sinullekin!

    VastaaPoista
  2. Juhannus on vähitellen siirtymässä muistoihin. Toivottavasti se on antanut sinulle hengähdyshetken. Kesä jatkuu juhannuksen jälkeenkin. Kaikkea hyvää ja siunausta myös siihen! 😊
    Juhannustani olen viettänyt taas "hyvän haltijan" tienoolla
    -ssp

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhannus oli kyllä hyvä ja siunattu. Kiva kun sinä sait olla siellä "hyvän haltijan" maisemissa. Siunausta sinulle tuleviin päiviin!

      Poista